Klání zemí Koruny krněnské

V úterý 3. 9. 2013 se tradiční setkání brněnských dýmkařů stalo dějištěm dramatického souboje o nejpomalejšího kuřáka široko daleko. Za sponzorského přispění našeho právnického oddělení (díky, Ivo), které dodalo tabák a cenu pro vítěze, jsme se sešli v hezkém počtu jedenácti soutěžících a několika přítomných čumilů. Klání se zúčastnila i naše věrná členka Lenka (to se rýmuje!) a protože začátečnické štěstí je nevyzpytatelné, byla jí všeobecně predikována světlá budoucnost i aspirace na krněnský rekord.

Úderem osmnácté hodiny jsme rozbalili pytlíky se třemi gramy soutěžního tabáku. Z vlastní rovné dýmky se kouřil brazilský tabák Santa Fé, lehčí aromatik nevýrazné chuti. V zásadě se soutěžilo podle pravidel (dvě sirky, pět minut na nacpání, minuta na zapálení, dřevěné dusátko), ale byly povoleny čističe na protáhnutí kanálku a také pivní osvěžení kdykoliv v průběhu kouření.

Po zapálení začali někteří prskat (ostatním do obličeje), že tabák je hnusný. Mně nijak nevadil — z taktických důvodu jsem si vzal dlouhatánský billiard, který má circa kilometrový kanálek schopný ochladit každý hnusný teplý luft do podoby svěžího lahodného vánku. Aroma jsem žádné necítil, chuť nejvíc připomínala nějaký slabý suchý doutník, byť ruku do popelníku bych za to asi nedal. Protože se všem podařilo dýmku řádně roztahat, kouřili jsme více než dvacet minut svorně a v poklidu. Nenaplnily se tedy plačtivé scénáře některých členů (že, Honzo), kteří se báli, že vůbec nezapálí.

V nádherném, rekordním dámském čase 22:15 postihla Lenku náhlá smrt, a tak se mohla jít konečně vyčurat, my ostatní jsme mezitím zkřížili nohy do X, zatnuli poševní svalstvo a jeli dál. Přes psychologickou hranici pětačtyřiceti minut se dostalo šest závodníků, pak už ale začali odpadávat i ti největší žabožroutští žabovřeští borci (například já), protože vykouřili veškerý tabák a nebylo co tahat! Doporučuji nenechávat tabák bez dozoru, poněvadž má sklony k samovolným potratům samovznícení. V čase 55:25 dokouřil a právem tak zvítězil Petr Vyoral, který díky tomu aspoň na chvíli zapomněl, jak dennodenně trpí pod knutou Kapitalisty. Sláva vítězům, čest poraženým!

Výsledková listina

1. Piqik 55:25
2. Soulfish 52:12
3. Martin 50:10
4. Kora 48:34
5. Vlkoun 48:12
6. Pepa 45:22
7. Štěpán 41:10
8. Jerry 38:46
9. JaN 37:25
10. Myšák 33:24
11. Lenka 22:15

Ostatní fotky najdete v albu z dýmkařských srazů na Picase Google+.

Komentáře (4)

Píše Martin T. Pecina, dýmkař, typograf, publicista. Portfolio mám na adrese book-design.eu a typografický blog na typomil.com. Napsat mi můžete na info@book-design.eu.

Archivy

Rubriky