Brebbia Ninja Ambra 839

Teď jsem si vzpomněl: Aby té mojí poslední princezně fajfce se zlatou kundou na čele nebylo smutno, pořídil jsem jí do party jednu kamarádku. Ninja číslo dvě, oficiálně Ninja Ambra 839. Nemám moc zahnutých dýmek, jedu si to hulení převážně rovně, čili tadlencta polovičatá bentka bude onou výjimkou potvrzující pravidlo.

Brebbia Ninja Ambra 839

Rozmýšlel jsem se původně mezi dvěma half bentkami, ale tahle to nakonec vyhrála, protože má vydařenější kresbu. Ne že by dřevo bylo úplně dokonalé — je to spíše mix různých grainů — díky tomu ale fajka nestála milion (jenom polovinu). Nutno uznat, že z pravé strany má na hlavičce vskutku překrásná ptačí očka. Z levé strany jdou spíše plameny, ale ani to není úplně marná kresba a nebude třeba stydět se s tou dýmkou chodit ven. Nad žlutým akrylátem použitým pro náústek jsem slintal už minule, tak se mu nebudu nijak zvlášť věnovat, a zmíním raději rozměry.

Není mi pořád jasné, co mě to napadlo — koupit si tak obrovskou dýmku —, ale už se holt stalo a vyhazovat ji asi nebudu. Tabáková komora vysoká 44 milimetrů a vrtaná na 20 milimetrů je patrně největší, jakou ve sbírce vůbec mám. Řezat tu hlavičku nejspíš nemá cenu, i když by jí centimetr pryč nijak neuškodil a byl by to ve výsledku docela pěkný zahnutý billiard. :-) V každém případě nebudu cpát tabák až po okraj, páč na to kouření většinou nemám celej den, a bude taky potřeba vymyslet, co z fajfky budu hulit, protože takový solidní kotel černého lana by mě možná nadobro vytřepal z trenýrek.

Komentáře (2)

  • Krásně napsáno. Nedávno jsem zakoupil Shortfellows-e od Rattrays a původní obava z velikosti kotlíku se změnila v nadšení při kouření burley s Virginií tedy Sherlocka Holmese od Petersona. Do té doby mi z ní prakticky nic nechutnalo…

Píše Martin T. Pecina, dýmkař, typograf, publicista. Portfolio mám na adrese book-design.eu a typografický blog na typomil.com. Napsat mi můžete na info@book-design.eu.

Archivy

Rubriky