Líná hulba 2015

Navrátivše se na chvíli do Krna, zavítal jsem opětovně mezi své bývalé kolegy z tamější buňky, abych je potěšil svým nedostižným šarmem, nezměrnou inteligencí a neopakovatelným humorem. Kupodivu mne někteří členové vůbec nepoznávali, zatímco jiní si přede mnou pohrdlivě odplivovali na podlahu anebo ošklivě kleli. Naštěstí se později ukázalo, že ne vše se od mého exitu ze zatáčky na Vídeň změnilo, a tak JaN stále trpí fóbií z bakterií na klikách od toalety, což mu znemožňuje pravidelné a efektivní vyměšování, Tvaroh se tváří stále stejně tvarohovitě, což mu znemožňuje najít si kamarády, a právník Kora do soutěží laskavě poskytuje ty nejhorší tabáky, které doma najde. Chvála jim!

À propos — soutěž byla. Tabák tentokrát nebyl donátorem Korou znehodnocen jogurtovým nápojem, díky čemuž se nám do kouření nepletl bifidus aktif ani jiné podobné marketingové výmysly. Byl to zkrátka takový ten náš oblíbený hnusný tabák, který poskytuje tu prazvláštní rozkoš, že kuřákovi okamžitě zkřiví hubu do prapodivných tvarů, což ostatním soutěžícím způsobuje záchvaty smíchu a nenadálé vyhasínání dýmky. A tak to máme rádi, vážení.

Vítězem historicky první Líné hulby se stal zkušený závodník Slowfish — necháváme ho občas vyhrát, aby se neutápěl v depresích z vlastních obezity, projevujících se nezřízenou konzumací vepřových kolen. Na čestném druhém místě jsem doběhl já, na třetím Prorok a na posledním Nefritová liška, které se dýmka při neopatrné manipulaci zamotala do fascinátoru. Osatní pořadí už si nevzpomínám, ale když mně někdo pošlete výsledkovou listinu, tak ji sem doplním pro příští generace a pro závistivce z pražského klubu (budou se válet smíchy, až uvidí ty časy).

diplomy_thumb.jpg

Okomentovat

Píše Martin T. Pecina, dýmkař, typograf, publicista. Portfolio mám na adrese book-design.eu a typografický blog na typomil.com. Napsat mi můžete na info@book-design.eu.

Archivy

Rubriky